Worsie

Vlaardingse worst met een missie

Een geschiedenisleraar die worsten draait met (niet van!) twee oud-leerlingen. Klinkt als een sterk verhaal, maar hier Vlaardingen heet het gewoon ‘Worsie’. Razend populair én lekker. 

Van hobby naar bedrijf
Het begon tien jaar geleden als hobby van Rutger van Houwelingen en twee vrienden. Gewapend met een KitchenAid doken ze de keuken in. Hun idee: worst maken van eerlijk Vlaardings vlees, met verse ingrediënten en een berg aandacht. Een tijd lang draaiden ze samen worst, tot werk en gezin de hobby langzaam doofden. Toen kwamen Stijn en Jelle Zonneveld in beeld, oud-leerlingen van Rutger. Wat startte als schoolcontact groeide door een gemeenschappelijke passie voor (uit) eten uit tot ondernemerschap én vriendschap. En niet zonder succes. Sinds de officiële start in 2024 gaat het hard: duizenden worsten rollen uit hun keuken en de voorraad vliegt de deur uit.

Eerlijkheid smaakt het lekkerst
Wat Worsie nou zo goed maakt? De filosofie erachter. En natuurlijk de smaak. Rutger: ‘Vlees is net als een goede fles wijn: niet iets om gedachteloos achterover te klokken, maar iets waar je bewust met elkaar van geniet.’ De mannen kiezen daarom secuur hun ingrediënten. ‘Ons vlees komt bijvoorbeeld van de Holy Hoeve, van varkens die de ruimte krijgen en met liefde worden verzorgd. En ook de rest is puur Vlaardings: kaas van de lokale kaasboer Verkade Delicatesse en in de nabije toekomst hopelijk verse kruiden uit het Voedselbos. Allemaal lokaal. Niet de geijkte smaken, maar allemaal net even met een twist.’ 

Alles vers 
Het drietal verwerkt alles zelf met de hand, met uitsluitend verse kruiden, ongeacht de grote hoeveelheid. Van het snijden van de knoflook tot het mengen van de kruidenmix. Water toevoegen om meer volume te krijgen? Absoluut niet. De worsten worden vers gedraaid, vacuüm verpakt en direct ingevroren. Dat maakt de smaak puur. En hoe! 

Meer weten of bestellen? Kijk op worsie.nl